Bécsi úti bírságolással kapcsolatos kérdések

Varga Viktor küldte ezt a Közérdekűadat Közérdekű adat igénylést Budapesti Rendőr-főkapitányság részére

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak már válaszolniuk kellett volna az igénylésre. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Feladó: Varga Viktor

Tisztelt Budapesti Rendőr-főkapitányság!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a következő kérdésekre a választ:

2013. május 28-án 12:00-kor tapasztaltam, hogy a 2. kerület Bécsi úton a Rendőrség a véleménye szerint tilosban parkolókat fényképez és feltételezhetően bírságol is. Ezzel kapcsolatosak lennének kérdéseim, melyhez térképvázlatot és helyszíni fényképeket is készítettem. A vázlaton a számozás egyezik a fénykép nevének számával.

A térképvázlat elérhetősége:
http://s1134.photobucket.com/user/vargav...

A képek elérhetősége:
http://s1134.photobucket.com/user/vargav...

http://s1134.photobucket.com/user/vargav...

http://s1134.photobucket.com/user/vargav...

http://s1134.photobucket.com/user/vargav...

Kérdéseim a következők:

1. Milyen szabálysértés követett el, az ott várakozó, abban az esetben,

ha egyébként a 4. kép alapján a Bécsi út ezen szakasza egyirányúsított, és a 2.,3. és 4. kép alapján látszik, hogy a nincs az egyirányú út bal oldalára kihelyezve megállást tiltó tábla, így a

KRESZ 40. § (2) szerint "Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad."

szerint szabályos a parkolás,
valamint a helyszínen elhelyezett terelő táblák a

KRESZ 20. § (3) szerint "Az úttestnek, illetőleg az úttest egy részének a lezárását piros-fehér színű korlát, továbbá nyíl alakban vagy ferdén sávozott tábla, terelőfűzér vagy terelőbóják, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetében ezen felül folyamatos piros vagy villogó sárga fényt adó lámpák is jelzik."

semmilyen előírást, tiltást nem tartalmaznak, így szintén szabályos a parkolás,

valamint az 1. kép alapján a várakozás csak a szembe irányú egyébként behajtani tilossal is védett irányból tilos a parkolás?

2. Intézkedni fog-e a rendőrség a bírságolni kívánt tevékenységnek megfelelő tábla elhelyezésekről?

3. Várható-e, hogy ezen a helyszínen a Rendőrség szabálysértés hiányában a mai nap itt indított eljárásokat megszünteti?

4. Amennyiben nem szünteti meg a szabálysértési eljárást a rendőrség, akkor várható-e, hogy a helyszíni bírság helyett figyelmeztetést szabjon ki a rendőrség, figyelembe véve azt, hogy társadalmi veszélyessége az ott parkolásnak nagyjából egyezik a Belügyminiszter úr idén januári tilosban parkolásával?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2013. május 28.

Üdvözlettel:

Varga Viktor

Hivatkozása ide

Feladó: Ügyelet BRFK
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Tisztelt bejelentő!

Tájékoztatjuk, hogy a bejelentését a BRFK Központi Ügyeleti Főosztály
fogadta, azt az illetékességnek megfelelően továbbítjuk.
Tisztelettel:

BRFK Központi Ügyeleti Főosztály

Hivatkozása ide

Feladó: Varga Viktor

Tisztelt Ügyelet BRFK!

Érdeklődni szeretnék, hogy mikor, melyik szervezettől várhatok választ a
http://kimittud.atlatszo.hu/request/becs...
címen is olvasható adatigénylésemre?

Üdvözlettel:

Varga Viktor

Hivatkozása ide

Az adatigényléssel kapcsolatosan az alábbi lehetőségek közül választhat:

Bárki:
Csak az adatigénylést beküldő Varga Viktor:
Csak a(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa:

Értesítő igénylése az adatigényléssel kapcsolatos fejlemények vonatkozásában.

Ezt az igénylést 1 felhasználó kíséri figyelemmel.

Sértő? Nem alkalmas? Sértő? Nem adatigénylés?

Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthetők érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek). Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthető érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek).

Ha úgy gondolja, hogy ez az igénylés problémás, jelentheti az adminisztrátorok részére

Igénylés jelentése

Tegyen lépéseket a megismert információk alapján

Hasonló igénylések

Nemi erőszak

A(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság részére Kovacs Flora által

Több hasonló igénylés

Eseménytörténet részletei