Nem tudjuk, hogy az adatgazda válasza tartalmazza-e a kért információt – amennyiben ön Miklós Zsófia, kérjük, jelentkezzen be, és értékelje a megkapott adatokat.

Lázár János miniszter és Tiborcz István találkozója

Miklós Zsófia küldte ezt a Közérdekűadat Közérdekű adat igénylést Miniszterelnökség részére

Ennek az igénylésnek ismeretlen az állapota. We're waiting for Miklós Zsófia to read a recent response and update the status.

Feladó: Miklós Zsófia

Delivered

Tisztelt Miniszterelnökség!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

2017. november 6-án az azonnali kérdések órájában Szilágyi György jobbikos képviselő a miniszterelnök vejének gazdagodására kérdezett rá. Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter védelmébe vette Tiborcz Istvánt. Azért sikeres az ország, mert sikeresek a vállalkozók. Melyik sikeres vállalkozó nevét citálta most ide? – kérdezte Lázár János – Azét, aki a miniszterelnök veje? Idecitálta volna a nevét, ha nem ő lenne a miniszterelnök veje? Persze, hogy nem, mert akkor még több 10 ezer sikeres vállalkozó nevét kellett volna felsorolni. Mi fáj önnek, képviselő úr? Hogy ön sikertelen, hogy önök sikertelenek? Ez fáj önnek, képviselő úr? Ez semmi más, mint szimpla irigység – mondta a kancelláriaminiszter. A jobbikos képviselő szerint a miniszterelnök veje vagyonát a cégeire szabott közbeszerzésekkel alapozta meg. Tiborcz István korábban a közvilágítási tendereket sorra nyerő Elios Zrt.-ben volt tulajdonos, de érdekeltségét eladta. Azóta egy olyan ingatlancégben utazik, amelyik kastélyokat vett és a nemzetközileg körözött Gaith Pharaonnal is üzletelt.

Ezt követően 2017. november 7-én este Lázár János a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal találkozott a belvárosi Börze étteremben. Lázár előbb távozott, a számlát pedig Tiborcz István állta a vállalkozói fizetéséből. A sajtóhírek szerint a találkozónak köze lehet Tiborcz egykori cégének, az Eliosnak ügyeihez, a vállalkozás ugyanis sokszor versenytárs nélküli pályázatokon nyert el közbeszerzést, melyek keretében uniós pénzből "korszerűsítették" a közvilágítást számos településen. Az ügyben az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálódik, az uniós pénzből megvalósuló fejlesztések pályáztatását pedig a Lázár János vezette Miniszterelnökség intézi.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tiborcz István találkozója hivatalos volt-e, avagy nem. Amennyiben igen, kérem a megbeszélés témájának megküldését.
Ha nem volt hivatalos, akkor arra kérdésre várok választ, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor is találkozott volna-e Tiborcz Istvánnal, ha ő történetesen nem a miniszterelnök veje.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.

Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2017. november 23.

Üdvözlettel:

Miklós Zsófia

Hivatkozása ide

Feladó: Közérdekű adatigénylés (ME)
Miniszterelnökség


Attachment image001.jpg
6K Download

Attachment SMiBiz224 K17121117260.pdf
45K Download View as HTML


Tisztelt Cím!

 

Mellékelve, határidőben megküldjük a Miniszterelnökség válaszát az Ön
által benyújtott közérdekű adatigénylésre.

[1]Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: logo  

 

 

 

idézett részek megjelenítése

Hivatkozása ide

Keresztúri Andor hozzászólt ()

Sehol sincs akkora svindli, mint a SOTE HÖK-ben, ahol még mindig Budai Marcell mozgatja a szálakat, s aki passzív jogviszonnyal elnök és szenátor maradt. Szóltak az egyetemnek:
https://kimittud.atlatszo.hu/request/kul...

És a csatolmány: https://drive.google.com/file/d/1zSKRuYz...

Link to this

Nem tudjuk, hogy az adatgazda válasza tartalmazza-e a kért információt – amennyiben ön Miklós Zsófia, kérjük, jelentkezzen be, és értékelje a megkapott adatokat.

Az adatigényléssel kapcsolatosan az alábbi lehetőségek közül választhat:

Bárki:
Csak az adatigénylést beküldő Miklós Zsófia:
Csak a(z) Miniszterelnökség munkatársa:

Értesítő igénylése az adatigényléssel kapcsolatos fejlemények vonatkozásában.

Ezt az igénylést 1 felhasználó kíséri figyelemmel.

Sértő? Nem alkalmas? Sértő? Nem adatigénylés?

Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthetők érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek). Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthető érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek).

Ha úgy gondolja, hogy ez az igénylés problémás, jelentheti az adminisztrátorok részére

Igénylés jelentése

Tegyen lépéseket a megismert információk alapján

Hasonló igénylések

Több hasonló igénylés

Eseménytörténet részletei