Le kell-e mondania a PEST MEGYEI kormánymegbízottnak a sorozatos GYERMEKJOGI botrányok miatt? Miniszter úr szükségesnek lát-e egy gyermekjogi UNIÓS KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁST?

dr. Hidasi Edit küldte ezt a Közérdekűadat Közérdekű adat igénylést Emberi Erőforrások Minisztériuma részére

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársainak már válaszolniuk kellett volna az igénylésre. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Feladó: dr. Hidasi Edit

Delivered

Balog Zoltán miniszter úrnak, EMMI

tárgy:
- Le kell-e mondania a PEST MEGYEI kormánymegbízottnak a sorozatos, durván jogsértő, szakszerűtlenül intézett PEST MEGYEI GYERMEKJOGI ANOMÁLIÁK (pl. a szigetszentmiklósi, gödi, bicskei ügyek) miatt?
- Miniszter úr szükségesnek lát-e egy UNIÓS KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁST, hogy a gyermekjogi problémákat – törvényi kötelességével összhangban - orvosolja?

másolatban:
- dr. Szél Bernadett képviselő asszony (LMP)
- a jogállamiságért küzdő Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fórum
- Apák az Igazságért Egyesület, amely folyamatosan tematizálja a gyermekeket érintő jogállamisági anomáliákat és nyeri a kártérítési pereket
- Közös Ország Klub
- sajtó
- NAIH - A PE/GYAM/77-25/2017. sz. válasszal szemben a NAIH felé panasszal élek.
- dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úr

Tisztelt Balog Zoltán miniszter úr! Nagytiszteletű lelkész úr!
Tisztelt EMMI!

Szakmai tevékenységükre vonatkozó közérdekű adatként kérem Miniszter úr törvényileg kötelező tájékoztatását alábbi kérdésekben.

I. UNIÓS GYERMEKJOGI KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS
A Zeit az Európai Bizottság jogállamiságért felelő első alelnökével készített interjút.
ZEIT: Wie würde die Kommission reagieren, wenn die Regierung eines EU-Landes unliebsame Oppositionspolitiker oder Journalisten verhaften würde?
Timmermans: ICH WÜRDE AM SELBEN TAG ALLE INSTRUMENTE, DIE ICH HABE, BENUTZEN. ALLE, AUCH DEN ARTIKEL 7.

A mai magyar gyermekjogi anomáliák az alelnök által hozott példával legalább egyenlő súlyúak. Miniszter úr szükségesnek lát-e egy uniós kötelezettségszegési eljárást, hogy a gyermekjogi problémákat – törvényi kötelességével összhangban - orvosolja?

II. A GÖDI BOTRÁNY TANULSÁGAI
II.1. Le kell-e mondania a PEST MEGYEI kormánymegbízottnak a sorozatos, durván jogsértő, szakszerűtlenül intézett PEST MEGYEI GYERMEKJOGI ANOMÁLIÁK (pl. a szigetszentmiklósi, gödi, bicskei ügyek) miatt?

Továbbá a saját ügyem is idesorolható, ahol a kormánymegbízott – évek óta – jogellenesen tartja azon álláspontját, hogy NŐ lehet apa, megváltozhat a női apa anyjának a leánykori neve, a születési helye, cím nélkül vagy többféle kamucímről követelőzhet gyerekekre és ha az anya – jogi érvekkel, mindig udvariasan- erre rámutat, akkor az anya kap már mintegy félmillió Ft összegben bírságot és egyéb ellehetetlenítést.

II.2. Hogyan zajlik a gyámügyi, gyermekvédelmi intézményrendszerben az ellenőrzés?
- Elegendő-e egy jól sikerült karácsonyi ünnepség a megfelelő működés megállapításához?
- Ismeretes, hogy dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úr 2016-ban a gödi intézményben karácsonyi ünnepségen vett részt. (http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hir..., http://hvg.hu/itthon/20170504_god_otthon)
- Az Abcúg feltárta, hogy a vezetőre „évek óta panaszkodtak, mégis kinevezték”. (http://abcug.hu/evek-ota-panaszkodtak-ra...

Esetünkben valamennyi gyámügyes és gyermekvédelmi „összezár”, nincs ki értelmezze a jogi érveimet.

Dr. Szél Bernadett képviselő asszony ekként ír az ellenőrzésről:
„Képmutatás a kormány felháborodása a gödi fogyatékos otthon ügyében. Az intézményfenntartó ugyanis -- elvileg -- évente folytat vizsgálatot az intézményekben, ÍGY TELJESEN KIZÁRT, HOGY SEMMIT SE TUDTAK VOLNA ABBÓL, MI TÖRTÉNIK A ZÁRT FALAK KÖZÖTT, MÁRMINT HA ELVÉGEZTÉK ÉS RENDESEN VÉGEZTÉK EL A VIZSGÁLATOKAT. HA MÉGSEM TUDTAK ARRÓL, MI FOLYIK OTT, AZ AZT JELENTI, HOGY A MINISZTÉRIUM RÁ SE NÉZ EZEKRE AZ EMBEREKRE, NEM ELLENŐRIZ, HOLOTT EZ TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉGE LENNE. Hozzáteszem, hogy az az EMMI, aki most "megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak" tartja a fogyatékos otthonban történteket, pár hónappal ezelőtt mindent megtett annak érdekében, hogy senki ne juthasson még az intézmény közelébe sem és képesek voltak azonnali hatállyal kirúgni a korábbi igazgatót -- nem vagyok annyira naív, hogy azt gondoljon, hogy ez független attól, hogy beengedett volna az intézménybe engem és a civileket is. És utána jött az "előre bejelentett látogatás", ami nem a valóságot mutatta be. Balog Zoltán álljon ki, és vállalja a felelősséget!”
(https://www.facebook.com/szelbernadett/p...

II.3. 2017. 03. 20-án nyilvános közérdekű adatigénnyel fordultam dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úrhoz, amelyre 15 napos törvényi válaszadási határidő vonatkozik.

2017. 04. 12-én terjedelmes, ám összességében semmitmondó választ (PE/GYAM/77-25/2017 - http://kimittud.atlatszo.hu/request/8704... kaptam arról, hogy „GYÁMÜGYI ANOMÁLIA” NEM FORDULT ELŐ.

Közérdekű adatigénylésként kérdezem, hogy dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úr számára 2017. 03. 20-tól kezdődően meddig tart 15 nap és továbbra is fenntartják-e azt az álláspontot, hogy „gyámügyi anomália” nem fordult elő.

A PE/GYAM/77-25/2017. sz. válasszal szemben a NAIH felé panasszal élek.

III. AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK ELLENI PROJEKTJÉT ÁLLAMI ÉS UNIÓS FORRÁSOKBÓL IS FINANSZÍROZZÁK-E?

Online, anonim tanácsadó szolgáltatást indít a bántalmazottaknak az Ökumenikus Segélyszervezet a Vodafone támogatásával, jelentették be kedden. A segélyszervezet régóta foglalkozik a kapcsolati erőszak áldozataival, krízisközpontokat és titkos menedékházat is működtet. Szerintük a meddigmehet.hu címen elérhető oldal hiánypótló lesz, mert még mindig alacsony a társadalmi tudatosság az ügyben, rengeteg kérdés van az áldozatokban, a környezetükben. (http://index.hu/belfold/2017/04/18/nok_e...

Ismeretes, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke ügynökmúltja miatt nemrégiben lemondott (http://kotoszo.blog.hu/2017/05/04/lehel_..., aki sajtóhírek szerint „kormányzati” segélyszervezetként jelölte meg az Ökumenikus Segélyszervezetet. (https://mno.hu/hetvegimagazin/velunk-elo...

Lehel László ekként nyilatkozott: „Mozgásteret kínáltak, és én nem mondtam nemet”.

Kérem közzétenni, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet családon belüli erőszak elleni projektjét állami és uniós forrásokból is finanszírozzák-e. (http://www.segelyszervezet.hu/anonimtana...

Igen válasz esetén kérem közzétenni a projektre vonatkozó részletes szakmai és finanszírozási dokumentációt és azt is, hogy a segítségnyújtás kiterjed-e és milyen formában arra, amikor a jogállamisági anomáliák súlyosítják a családi tragédiát.

Nem válasz esetén kérem közzétenni, hogy az EMMI – törvényi kötelességével összhangban, a teljes körű dokumentáció közzétételével – milyen formában biztosítja az áldozatsegítést, így a jogállamisági anomáliák elleni védelmet.

Lehel Lászlónak mozgásteret kínáltak, és ő nem mondott nemet. Ilyen szellemiség mellett Miniszter úr biztosítottnak látja-e a gyermekjogi vonatkozású jogállamisági anomáliái elleni hatékony védelmet?

IV. KERESZTÉNYÜLDÖZÉS ELLENI HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁGOT ÁLLÍTOTT FEL A KORMÁNY!

Sajtónyilvános, hogy keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot állított fel a kormány. Miniszter úr az M1 aktuális csatornán és a Kossuth rádió 180 perc című műsorában 2016. szeptember 7-én kiemelte: a világ lakosságának egyharmada keresztény, és ők a világ legüldözöttebb vallási csoportja. A vallás elleni üldözésekkel összefüggő cselekmények 78 százaléka keresztények ellen irányul: minden öt atrocitásból négyet keresztények ellen követnek el. … Balog Zoltán elmondta, az elesetteken segít a kormány.

Közérdekű adatigénylésként kérdezem, hogy fenti szervezeti egység tud-e segítséget nyújtani a magyarországi gyermekjogi anomáliák áldozatainak, ha keresztények? És akkor is, ha nem keresztények? Hiszen az Alaptörvény tiltja a diszkriminációt!

Köszönöm a tájékoztatást, amelyet törvényileg köteles megadni.

Jelen nyilvános közérdekű adatigénylés előkészítő irat a törvényes nemzetközi jogérvényesítéshez, pl. ALAPJOGI PANASZHOZ az EURÓPAI BIZOTTSÁG és az EURÓPAI PARLAMENT PETÍCIÓS BIZOTTSÁGA felé, amely gyermekjogi kérdésekkel kiemelten foglalkozik

A segítő együttműködést előre is köszönöm. Törvényileg kötelező törvényes eljárásukat továbbra is kérem, amely esetén kicsi gyermekeim ügye hamar megoldódna.

Valamennyi korábbi beadványomat fenntartom!

Valamennyi észrevétel ismeretlen tettes(ek) ellen

Református köszöntéssel: Áldást! Békességet!

2017. 05. 05. dr. Hidasi Edit

Hivatkozása ide

Feladó: Közadat (EMMI)
Emberi Erőforrások Minisztériuma


Attachment felh v s.docx
59K Download View as HTML


29494-1/2017/JISZOC
kizárólag elektronikus úton kézbesítve

Tisztelt Címzett!

Közérdekű adatigénylésével kapcsolatban mellékelten megküldöm az EMMI válaszát.

Üdvözlettel:

EMMI belső adatvédelmi felelős

idézett részek megjelenítése

Hivatkozása ide

Az adatigényléssel kapcsolatosan az alábbi lehetőségek közül választhat:

Bárki:
Csak az adatigénylést beküldő dr. Hidasi Edit:
Csak a(z) Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársa:

Értesítő igénylése az adatigényléssel kapcsolatos fejlemények vonatkozásában.

Ezt az igénylést 1 felhasználó kíséri figyelemmel.

Sértő? Nem alkalmas? Sértő? Nem adatigénylés?

Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthetők érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek). Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthető érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek).

Ha úgy gondolja, hogy ez az igénylés problémás, jelentheti az adminisztrátorok részére

Igénylés jelentése

Tegyen lépéseket a megismert információk alapján

Hasonló igénylések

Több hasonló igénylés

Eseménytörténet részletei