Nemzeti Turisztikai Adatbázis

Nagy Tamás küldte ezt a Közérdekűadat Közérdekű adat igénylést Magyar Turizmus Zrt. részére

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Magyar Turizmus Zrt. munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Magyar Turizmus Zrt. munkatársainak már válaszolniuk kellett volna az igénylésre. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Feladó: Nagy Tamás

Tisztelt Magyar Turizmus Zrt.!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a Nemzeti Turisztikai Adatbázist (http://itthon.hu/multimedia/poi-gyujteme.... Az információkat az OpenStreetMap adatbázis (http://openstreetmap.org) teljesebbé tételéhez fogom használni.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2012. augusztus 22.

Üdvözlettel:

Nagy Tamás

Hivatkozása ide

Feladó: Nagy Tamás

Tisztelt Magyar Turizmus Zrt.!

Emlékeztetem önöket, hogy közérdekű adatigénylésemre
(http://kimittud.atlatszo.hu/request/nemz... a vonatkozó törvény által megszabott határidőn belül nem érkezett válasz. Kérem, megtisztelő válaszával mielőbb szüntesse meg a jogsértő állapotot!

Üdvözlettel:

Nagy Tamás

Hivatkozása ide

Hegedüs Gábor hozzászólt ()

Kedves Tamás,

Megkapta már az igényelt adatbázist?
Én most nyújtottam be egy igénylést és kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok.

Üdv: Hegedüs Gábor

Link to this

Nagy Tamás hozzászólt ()

Kedves Gábor!

Nem, nem kaptam meg (illetve maga az adatbázis letölthető a netről, inkább csak egyfajta felhasználási engedélyre várok). A KiMitTud-on keresztül nem reagáltak. Korábban közvetlenül is írtam nekik e-mailt, akkor tovább jutottam, hiszen arra választ is kaptam, melyben arra kértek, hogy töltsek ki egy általuk küldött formanyomtatványt, mely a felhasználási feltételeket tartalmazta. Ezek a feltételek "semmit, senkinek, semmire" típusúak voltak, így OSM szerkesztés szempontjából nekem nem megfelelő, a Mappi.hu-hoz lehet, hogy jó - ez esetben ajánlom a közvetlen megkeresést. Az én meglátásom szerint jogtalanul szabnak ilyen feltételeket és az NTA közadat, amit egy közpénzből üzemelő társaság állít elő.

Link to this

Hegedüs Gábor hozzászólt ()

Köszönöm az infót. Gábor

Link to this

Az adatigényléssel kapcsolatosan az alábbi lehetőségek közül választhat:

Bárki:
Csak az adatigénylést beküldő Nagy Tamás:
Csak a(z) Magyar Turizmus Zrt. munkatársa:

Értesítő igénylése az adatigényléssel kapcsolatos fejlemények vonatkozásában.

Ezt az igénylést 2 felhasználó kíséri figyelemmel.

Sértő? Nem alkalmas? Sértő? Nem adatigénylés?

Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthetők érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek). Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthető érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek).

Ha úgy gondolja, hogy ez az igénylés problémás, jelentheti az adminisztrátorok részére

Igénylés jelentése

Tegyen lépéseket a megismert információk alapján

Hasonló igénylések

HÖK-kifizetések DE

A(z) Debreceni Egyetem részére G. Szabó Dániel által

HÖK-kifizetések DE

A(z) Debreceni Egyetem részére Tóth Mónika által

Több hasonló igénylés

Eseménytörténet részletei