Rendőrségi gépjármű sebességével kapcsolatos kérdés

Varga Viktor küldte ezt a Közérdekűadat Közérdekű adat igénylést Budapesti Rendőr-főkapitányság részére

Az igénylés sikeres volt.

Feladó: Varga Viktor

Tisztelt Budapesti Rendőr-főkapitányság!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a következő kérdésekre a válaszokat:

2013.03.30-án 8:57-kor a Fehér úton gépjárművemmel a Fehér köz felé tartva figyelmes lettem egy vélhetően a megengedett 50 km/h sebességet túllépő megkülönböztető jelzést nem használó rendőrségi gépjárművet. (Nem rendelkezem hitelesített mérőeszközzel, így ezt csak abból feltételezem, hogy kövéren oda kellett lépni, hogy a rendszámot leolvashassam.) Ezzel kapcsolatosan kérdezném , hogy:
1. Van-e olyan jogszabály, iránymutatás, útmutató , szabályzás, amely ezt a rendőrségi gépjárművek részére lehetővé teszi, és ha igen ezt a szabályozást szeretném megkapni.
2. Van-e olyan jogszabály, szabályzás, amely ezt nem rendőrségi gépjármű részére (azaz számomra is) lehetővé teszi, és ha igen ezt a szabályozást szeretném megkapni.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2013. március 30.

Üdvözlettel:

Varga Viktor

Hivatkozása ide

Feladó: Ügyelet BRFK
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Tisztelt Bejelentő!

Tájékoztatjuk, hogy a bejelentését a Budapesti Rendőr-főkapitányság
Központi Ügyeleti Főosztálya fogadta, azt az illetékességnek
megfelelően - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Hivatalának -
továbbítjuk.

Hivatkozása ide

Feladó: József Dobó
Budapesti Rendőr-főkapitányság


Attachment UTF 8 Q Varga 20Viktor 20 UTF 8 Q C3 9Ar 20 19911.pdf
11 Download View as HTML


Tisztelt Varga Viktor Úr!

Mellékelve megküldöm a BRFK Hivatalvezetője által a
01000-19911/1/2013.ált. számon kiadmányozott átiratot.

Budapest, 2013.04.10.

Tisztelettel: Dobó József közalkalmazott főelőadó
BRFK Hivatala TÜKO
443-5000/31-846

Hivatkozása ide

Varga Viktor hozzászólt ()

A hivatal válasza OCR-ezve:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Hivatalának funkcionális e-mail címére, 2013. március 30-án küldött beadványával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

Nincs olyan jogszabály, iránymutatás, útmutató, szabályozás amely lehetővé teszi az állampolgárok részére a sebesség túllépést. A Rendőrség számára csak a megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használata mellett, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II.5.) KPH-BM együttes rendelet 49. § (2) bekezdése alapján van lehetőség a sebesség túllépésére. A megkülönböztető jelzés használata nélkül a Rendőrség számára is tilos a sebességre vonatkozó jogszabályok be nem tartása.

A beadványában megjelölt esettel kapcsolatban, amennyiben rendelkezik pontosabb adatokkal, akkor kérem annak megküldését, kivizsgálás lefolytatása céljából.

Tájékoztatom, hogy a szabálysértési hatóságok a Rendőrség által üzemben tartott gépjárműveket is bírsággal sújtják, amennyiben szabályszegést követnek el, nem csak az állampolgárok részére kerülnek a bírságok kiszabásra.

Felhívom figyelmét, hogy a törvények, jogszabályok, rendeletek, egyéb utasítások mindenki által hozzáférhetőek az interneten.

Link to this

Feladó: Varga Viktor

Tisztelt József Dobó!

Köszönettel megkaptam válaszát azonban hitelesített mérési eredmények nélkül bármilyen eljárás kezdeményezése sikertelen lehet, így az elindítsa csak felesleges költséget eredményezne.

Üdvözlettel:

Varga Viktor

Hivatkozása ide

Az adatigényléssel kapcsolatosan az alábbi lehetőségek közül választhat:

Bárki:
Csak az adatigénylést beküldő Varga Viktor:
Csak a(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa:

Értesítő igénylése az adatigényléssel kapcsolatos fejlemények vonatkozásában.

Ezt az igénylést 1 felhasználó kíséri figyelemmel.

Sértő? Nem alkalmas? Sértő? Nem adatigénylés?

Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthetők érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek). Személyes információk kérése vagy zaklatásnak minősülő igénylés nem tekinthető érvényes közérdekűadat-igénylésnek (További részletek).

Ha úgy gondolja, hogy ez az igénylés problémás, jelentheti az adminisztrátorok részére

Igénylés jelentése

Tegyen lépéseket a megismert információk alapján

Hasonló igénylések

Emberölés

A(z) Országos Rendőr-főkapitányság részére Takács Vivien által

Több hasonló igénylés

Eseménytörténet részletei